Йорданка Господинова представи книгата “Южна кръв” в тоалет на El Mari

Новини

Йорданка Господинова представи книгата “Южна кръв” в тоалет на El Mari

Втората си самостоятелна стихосбирка представи снощи д-р Йорданка Господинова пред повече от 200 души, събрали се в Студио 5. Тя беше облечена в специално създадената за вечерта рокля на дизайнерката Мариана Панайотова по съвместен проект с художничката Александрина Караджова - Acrista. Върху тоалета беше вплетено изображение на картината “Една лоза” от корицата на книгата, част от стиха към нея и 250 кристала Сваровски. Това е втори съвместен проект на Марияна и Александрина след изложбата “Енигма” през март тази година.

 

Гостите на премиерата се насладиха на част от стиховете от „Южна кръв” под звуците на цигулката на Орлин Цветанов и китарата на Бисер Иванов и кадифения глас на Елена Петрова. Двамата музиканти, които са част от Оркестъра на примата Лили Иванова, бяха подготвили изцяло авторска музика, специално за представянето на лириката на Йорданка Господинова. Студио 5 беше украсено от картините от корицата на “Южна кръв”, рисувани по стиховете от книгата от художничката Александрина Караджова.

 

Представянето на “Южна кръв” вдъхнови Марияна Панайтова за създаването на едноименна колекция за Йорданка Господинова, включваща 7 тоалета в различни комбинации, които представят многоликата същност на поетесата. За част от колекцията са използвани детайли от картините, претворени в атрактивен десен. Материите, избрани за “Южна кръв” са памук, тафта, сатен, коприна, копринен шифон, дантела, а кристалите Сваровски, ръчно изрязаните цветя от дантела и 3D брошките придават темперамент и уникалност на колекцията. Тя бе заснета в специална фотосесия от фотографа Ния Касабова. Разгледайте кадри от нея тук >>