Тоалети като опияняващи ухания в новата колекция “Опиатна”

Новини

Тоалети като опияняващи ухания в новата колекция “Опиатна”

Да вкусите щипка “опиат” ви приканва дръзко новата колекция на модно ателие El Mari. В нея истински картини обгръщат тялото с омайно ухание и артистичност, природата се пробужда, както и желанието на жената да изкушава с непринудена женственост. Щампите се завръщат, а цветята оживяват: колекция „Опиатна” приласкава сетивата с ярък привкус на очарование и наслада.


Част от тоалетите в новата колекция са създадени в съвместен проект с художничката Александрина Караджова - нейни специално подбрани картини с женски образи и флорални елементи присъстват в роклите като екзотични щампи и ги превръщат в истинско произведение на изкуството. Оригиналната симбиоза е реализирана след месеци предварителна подготовка и зашеметяващият резултат беше представен на откриването на изложбата “Енигма” в галерия Арт Виза България на 13 март 2012 от 19 ч на ул. Искър 9 БТТП, София.Изящните картини в тоалетите са декорирани с кристали и мъниста и обогатени с текстилни бои, щампи и разливания върху печата. С изключително внимание към детайла Марияна Панайотова El Mari е преплела дантелени цветя с ръчно изработени орнаменти, кристали Сваровски, египетски и полски кристали с различни цветове и форми. Вградените корсети са с нестандартни форми и пречупвания. Завъртането на детайла в рисунъка е емблематично за колекцията.


“Опиатна” включва богато разнообразие от цветови гами и материи: памучен сатен, американски сатен, дантела, тюл, тафта, коприна са сред множеството използвани материи. Цветовете са взаимствани от многоликата природа. Лежерен сексапил подчертава най-женствените форми - раменете, врата и разголения гръб с асиметрични закопчавания.


В тон с тоалетите, при бижутата и аксесоарите водещ също е флоралният елемент. Пролетта е и тук: богатата гама от цветосъчетания и форми допринасят за усещането за ухание на градини. Нежно декорирани с кристални плетки и перли дантелените цветя са като живи. Акцент в колекцията са максимално дълги обици и диадеми с висящи тичинки от кристали и вградени, ръчно изработени цветя. Дантелата е загатната и при обувките и чантите.


Модната колекция „Опиатна” е създадена за дамите с изразена индивидуалност и харизма, които не се боят да бъдат дръзки и женствени. Открийте своето ухание сред многобройните цветя в колекцията и изпитайте усещането да облечеш картина!


Процесът на създаване на колекцията вдъхнови Марияна Панайотова да сподели своя поклон пред Вечната творческа Муза в стих:


Ти си страст облечена в сетива,
ти си моята любов!
Ти си слънчева, фатална,
понякога и виртуална.

Докосваш ме с топлината на кашмир,
обличаш ме аромата на жасмин.
Обичам те каквато си –
във всеки кадър си различна
и всеки ден харизматична!
Навяваш полъх на тъга с настъпването на нощта!

Напускаш мойте рамене,
оставяш диря опиатна,
объркана и малко непонятна,
но пак докосваш сетивата!

Позната ми е топлината на кашмир,
съблечена с уханието на жасмин!
Ще те сънувам и желая, за да си с мен докрая;
Докато утре пак теб облека,
Но вече с друга топлина -
на разтапящ се бленуван глетчър!
И ще ухая пак, но с друго цвете,
сгушило се в ледовете!

Това си ти, с хилядите сетива
нахлуваш с бързината на мъгла,
и се разсейваш в тишината на нощта
тайнствена моя Муза опиатна!