Футуристични материи и артистична екстравагантност в колекцията “Дяволска перла”

Новини

Футуристични материи и артистична екстравагантност в колекцията “Дяволска перла”

Най-благодатното изживяване в творчеството на модния дизайнер е да се остави на свободата на материя с уникална визия и нетрадиционни свойства, а след това да се отдаде на удоволствието от самото извайване на дрехата. Изкушена от специфичните ефекти на платовете с метална нишка Марияна Панайотова скулптурира направо върху тялото на модела и наскоро създаде своя нов зашеметяващ наниз от “дяволски перли”.
В колекцията “Дяволска перла” са включени рокли, поли, блузи с нова визия и силует, които могат взаимно да се комбинират, а същевременно - да се носят самостоятелно. Цветовите комбинации са: синьо и ванилия, бяло и индигово синьо, метално-сиво, бургунди, пепел от рози с метал, зелено и черно, пастелно червено с черно, както и цвят на крем при булките. 

Актуални за колекцията са платове с умишлено “смачкан” и моделиращ ефект, който се постига благодарение на вградена в сплитката на плата метална нишка. Завладяваща е комбинацията между метал, плат, керамика и минерали/кристали. 

За артистичната визия на новата колекция “Дяволска перла” допринесе специалното място, избрано за фотосесията на моделите - Ню Бояна Филм Студиос, благодарение на любезното съдействие на г-н Дейвид Варод. Спациални благодарности и за фотографа Начо Каменов и модела Мария Цанкова.