Коя е El Mari

Коя е тя

Коя е El Mari

Да е различна, стилна и екстравагантна е в кръвта на модния дизайнер Марияна Панайотова. Във вените й тече наследство, предавано от поколения - жените в семейството са с безпогрешен усет към елегантността и изяществото, което превръща всяко късче плат в уникална дреха.


Родена в  град Варна, Марияна завършва “Средно техническо училище по облекло” - Карнобат с квалификация “Технолог в шевното производство” през 1998 година и получава сертификат за професионална квалификация "Мениджър в леката промишленост".


През 2002 година Марияна завършва Варненски Свободен Университет “Черноризец Храбър, УНК “Хуманитарни науки и изкуства” с бакалавърска степен по “Мода” с професионална квалификация “Художник”. Същата година защитава с отличен дипломна работа на тема “Латино страсти”.


Две години по-късно Марияна Панайотова завършва Нов Български Университет, София, с магистърска степен с професионална квалификация Художник - дизайнер, специалност "Моден дизайн на облеклото". Дипломната й работа, защитена с отличен, е на тема “Everyday”.


През 2005 година Марияна е поканена да участва в юбилейно издание на телевизионното предаване “Огледала” по bTV с колекцията “Изкушение”.


Две години по-късно Марияна Панайотова взема участие в конкурса на “Огледала” за “Млад дизайнер на Огледала” и печели първа награда с тоалет на тема “First Lady”. Същата година Марияна участва и в коледно предаване “Огледала” с колекция от 15 модела булчински и официални рокли.

През 2008 година на бял свят се появява най-слънчевото и очарователно създание - Вита - дъщеричката на Марияна и Емо Панайотови, която вдъхновява нова, детска линия облекла за момиченца с марката El Mari.

През последните две години творческата муза на Марияна я отвежда в съвсем нова, дръзка посока - експериментира с нетрадиционни материи и похвати, които въплъщава в смело разчупена футуристична линия тоалети и бижута с ретро елементи.

Тоалетът “First Lady” спечелва на Марияна Панайотова първа награда и приза “Млад дизайнер на Огледала” в конкурса на телевизионното предаване “Огледала” по bTV. “Създаването на една рокля е моето непредсказуемо платно – следвайки извивките на материята, извайвам силует с дъх на женственост и нежност. За мен работата е неспирно забавление, творчески процес, изпълнен с безкрайна фантазия." Марияна по време на снимките за новата колекция за феи "C’est la Vi’ta"